به گزارش خبرگزاری«حوزه» از گرگان، خانم رؤیا قوانلو، در نشستی پژوهشی در جمع طلاب مدرسه علمیه خواهران سعدیه رامیان بیان کرد: پژوهش، کوششی برای یافتن بهترین راه حل ممکن جهت حل مشکلات موجود در عرصه های مختلف زندگی و رسیدن به شناختی روشن از مفاهیم پیرامون ماست.
وی با اشاره به روایت امیرالمؤمنین علی علیه السلام که می فرمایند «لا عَمَلَ کَالتَّحقیقِ؛ هیچ کرداری مانند پژوهش نیست»، خاطرنشان کرد: اگر دانسته های ما بر اساس نتایج پژوهش های قبلی باشد، در واقع به مصرف اطلاعات پرداخته ایم و اگر مبتنی بر مشاهدات و تحلیل های جاری باشد، تلاش ما به تولید اطلاعات منجر خواهد شد.
کارشناس پژوهشی، در خصوص اهمیت کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی در توسعه پژوهش بیان کرد: کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی به عنوان مراکز اصلی گردآوری و سازماندهی منابع اطلاعاتی، ابزار لازم را برای پژوهشگران و توسعه پژوهش فراهم می آورد.
قوانلو ادامه داد: از آن جا که هیچ پژوهشی نمی تواند بدون برقراری پیوند با پیشینه پژوهشی در حوزه موضوعی خود موفق باشد، دسترسی به منابع اطلاعاتیِ روزآمد، یکی از مهم ترین نیازهای پژوهشگران است که معمولا یافته های سایر پژوهشگران از طریق مجله های علمی، کتاب ها، سایت های اینترنتی و پایگاه های اطلاعاتی منتشر می شود.
وی با بیان این که دانش بشری بدون پژوهش دچار سکون و رکود خواهد شد، اظهار کرد: بدون انجام پژوهش، امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد شد، همه آن چه که به عنوان پیشرفت علوم در اعصار مختلف تاریخ می شناسیم حاصل تلاش افرادی است که در کار خود رویکردی پژوهشی داشته و ذهن پرسشگرشان همواره محرّکی برای فعالیت های پژوهشی آنان بوده است.
خانم قوانلو پیشرفت در زمینه پژوهش را نیازمند عزمی ملی و توجه به جایگاه پژوهش در زمینه های مختلف دانست و خاطرنشان کرد: توسعه پایدار و همه جانبه در هر کشور به نحو قابل توجهی در گرو گسترش کمّی و کیفی فعالیت های پژوهشی آن کشور است.